Varmtvannsbereder Levetid og Når Bør Man Bytte?

Trenger du rørlegger? Vi dekker hele Norge!

varmtvannsbereder levetid

Selv med jevnlig vedlikehold av varmtvannsberedere kan det være vanskelig å vite når det er på tide å bytte ut din varmtvannsbereder. Her deler Rørlegger Sandefjord noen tegn som kan gi deg svaret på når man bør bytte varmtvannsbereder.

Varmtvannsbereder Levetid

Selv om dagens varmtvannsberedere er bedre designet enn eldre modeller, krever de fortsatt regelmessig vedlikehold for å forlenge levetiden. Med regelmessig inspeksjon, tømming og skylling kan du forvente at en elektrisk varmtvannsbereder har en levetid på 10-15 år.

Tegn på at du Bør Bytte Varmtvannsbereder

Det siste du ønsker er at varmtvannsberederen din bryter sammen når du trenger den mest (spesielt om vinteren), så vær oppmerksom på noen tegn som kan bety trøbbel. Disse inkluderer:

Rustent / Skittent Vann

Hvis du legger merke til brunlig eller farget vann som kommer fra varmtvannsberederen din, kan det bety to ting: at varmtvannsberederen din ruster på innsiden eller at hjemmets rør er rustne. Det kan være vanskelig å skille forskjellen, så avtal et møte med en av våre eksperter på vedlikehold av varmtvannsberedere. Vi hjelper deg med å fastslå hva det er.

Brumming / Knurring

Over tid bygger det seg opp sediment i varmtvannsberederen din. Når det blir oppvarmet om og om igjen, vil sedimentet bli hardt og begynne å forflytte seg, noe som forårsaker brumming eller knurring. Disse lydene er ikke et godt tegn og kan føre til overarbeidede varmtvannsberedere, lekkasjer, indre skader og mer.

Kaldt Vann

Hensikten med en varmtvannsbereder er varmt vann, så hvis berederen er på og du fortsatt får kaldt vann, er det på tide å ringe en rørlegger. Vi finner ut hva problemet er og fikser det raskt.

Vann / Fuktighet Rundt varmtvannsberederen

Hvis du legger merke til vann eller fuktighet rundt varmtvannsberederen din, kan det bety at du har en sprekk eller en lekkasje. Avhengig av hvor sprekken eller lekkasjen er, må du kanskje bytte ut varmtvannsberederen.

Alder

Alder spiller alltid en rolle når det gjelder varselsignaler for varmtvannsberedere. Hvis din er rundt 10 år eller eldre, kan det være lurt å vurdere å investere i en ny før den nåværende begynner å lekke eller forårsake andre problemer. For å finne ut hvor gammel varmtvannsberederen din er, ta et bilde av vurderingsskiltet og send det til vår ekspert på varmtvannsberedere.

Har du flere spørsmål om angående varmtvannsberederen din? Kontakt Rørlegger Sandefjord i dag!

Del dette innlegget

Flere innlegg

Geir Roger Jensen