Hvordan Fikse Tett Toalett

Trenger du rørlegger? Vi dekker hele Norge!

Tett toalett

Vi tenker sjelden på toaletter før noe går galt. Når toalettet vårt fungerer dårlig eller tetter seg, kan det være en stor ulempe, spesielt hvis vi ikke har en avløpsåpner / sugekopp. Husk at et alvorlig blokkert toalett kan forstyrre husholdningen din fullstendig.

Selv om det ofte er så enkelt som å bruke en plunger for å fjerne blokkeringen, kan det hende du trenger å kjøre en slange gjennom rørene dine.

I tillegg kan noen blokkeringer være langt nede i røret eller ekstremt vanskelige å fjerne, så du vil kanskje trenge tjenester fra en rørlegger. Heldigvis vil disse tipsene hjelpe deg med å åpne toalettet ditt.

Avløpsåpner / Sugekopp

Tett toalett

Selv om dette verktøyet kan virke enkelt, er det fortsatt den beste måten å åpne et toalett på. Vi anbefaler alle husholdninger å ha dette verktøyet, og helst en med en flens, fordi de fungerer best for å åpne tette toaletter.

Når du bruker dette verktøyet, må du plassere sugekoppen i toalettskålen og trykke den forsiktig ned. Det første trykket er bare for å fjerne luften. Vær forsiktig så du ikke trykker for hardt, ellers kan du sprute skittent vann på deg selv. Når du har en god tetning, pumper du sugekoppen opp og ned kraftig mens du opprettholder tetningen. Til slutt trekker du verktøyet skarpt opp mens du bryter lufttetningen. Du vil merke at vannet renner ned i avløpet. Hvis dette ikke har løst blokkeringen, gjenta trinnene til proppen løsner

Eddik og Bakepulver

Tett toalett

Når toalettet ditt ikke vil spyle og du ikke har en sugekopp / avløpsåpner, kan du ty til helt vanlige husholdningsartikler som eddik og bakepulver. Du vet sannsynligvis at eddik og bakepulver er flotte for å rengjøre mange overflater, men disse husholdningsartiklene fungerer også når du trenger å fikse et tett toalett hvis du ikke har en sugekopp. Vi anbefaler at du tilsetter en kopp bakepulver i det tette toalettet og venter noen minutter. Hell deretter to kopper eddik sakte i toalettet.

Eddik og bakepulver vil vanligvis reagere og danne bobler, så sørg for å helle forsiktig og sakte for å forhindre at toalettvannet renner over eller spruter. La blandingen av eddik og bakepulver virke i et par minutter.

Du må spyle toalettet for å fastslå om proppen har løsnet. Du må kanskje gjenta prosessen til proppen løsner.

Tett Toalett Varmt Vann og Zalo

Tett toalett

Varm opp 2 liter varmt vann på komfyren og hell litt oppvaskmiddel i toalettet mens vannet varmes opp. Når vannet er varmt (ikke kokende) så heller du det forsiktig i toalettet. Vent i 10-15 minutter mens oppvaskmiddelet og det varme vannet myker opp proppen.

Når du gjør dette, vil toalettet åpne seg og spyle fritt. Alternativt kan du bruke varmt vann og sjampo fra vasken hvis du ønsker å åpne det tette toalettet ditt uten å forlate badet.

Stake Tett Toalett

For omtrent 300kr kan du kjøpe en toalettslange. Du trenger bare å kjøpe den en gang, og du vil unngå bruk av kjemikalier. Du kan tre verktøyet gjennom og deretter vikle det rundt til du løsner blokkeringen. Selv om dette kan bli litt rotete, er det bedre enn å bruke hendene. Denne metoden er spesielt nyttig når proppen er dypere enn selve skålen.

Hvis denne tilnærmingen ikke fungerer, prøv igjen og kontakt en rørleggere. Ikke bruk en kleshenger som erstatning fordi dette kan ripe opp overflaten på toalettskålen.

Les også: Fikse tett do med zalo

Del dette innlegget

Flere innlegg

Geir Roger Jensen